Norske Landbrukstenester

Årets avløysar 2006

Årets avløysar for 2006 er kåra. Styret hadde vanskar med å velje den beste kandidaten sidan alle eigentleg fortener ein pris. Men prisen vart tildelt Ann Kristin Huebner som er tilsett i Aust-Agder Landbrukstenester. NLT gratulerar så mykje. Klikk deg vidare og les begrunnelsen som avgjorde valet.
 


Aust-Agder Landbrukstenesters kandidat er Ann Kristin Huebner, f 5.1.1980. I år har hun absolutt gjort en ekstraordinær innsats.


 


Et av medlemmene har vært langtidssjukemeldt siden sommeren 2005. I perioder har vedkommende deltatt noe i drifta. I andre perioder har det vært sjukehusinnleggelser. Ann Kristin har hele tida tatt godt vare på dyra og ordnet opp i det som har trengs. Hun har balansert hensynet til dyra og til den sjukemeldte på en ypperlig måte.


 


Ved siden av dette har hun også vært avløser for andre medlemmer i Gjerstad/Risør-området. Opp til 3 bruk om dagen har hun tatt på seg. Medlemmene ringer direkte til henne og avtaler med henne. Dette er en frihet hun setter pris på. Heldigvis er hun flink til å ta ferie og reise bort med jevne mellomrom. Akkurat nå er hun på Cuba med en hjelpesending med sykler til fattige barn.


 


I vinter var hun hjemme og besøkte foreldrene i den andre enden av fylket. En nabo der var fortvilet fordi avløseren deres var blitt sjuk. Og de hadde fått billetter til OL i gave ved et jubileum. Ann Kristin spurte avløseren sin i Gjerstad om han kunne ta den perioden. Så steppet hun inn og tok seg av dyra, slik at det ble OL-tur. Seinere har hun også tatt noen stell hos andre medlemmer i denne delen av fylket når hun har vært hjemme på besøk. I tillegg har hun vært internatvakt på landbruksskolen fram til i sommer. Hun har kommet med flere tips om tidligere elever som kan være aktuelle som avløsere og har også vist initiativ for å  få dem til å prøve avløseryrket.


 


Vedlagt følger også et par uttalelser fra medlemmer hun avløser hos. Forslaget har vært behandlet i styret, hvor hun ble enstemmig innstilt.


 


Med hilsen


Elisabeth Skarseth Johnsen


Daglig leder

Ann Kristin er alltid blid og alltid positiv når en spør henne om hjelp. Så sant det er mulig svarer hun ja, og det på en måte som viser at hun liker jobben! Hun er lett å få tak i, hvis en ringer og ikke får svar, er hun raskt til å ringe tilbake så fort det er mulig.


Hun er både flink og rolig, det merkes godt på dyra. Første gangen hun var i fjøset hos oss sa hun: ”Si meg hvordan dere gjør ting, så gjør jeg det sånn”.


I sommer vannet hun plantene i drivhuset vårt, hun syntes de så stusslige ut, vi hadde ikke spurt om det, men var virkelig glade for det når vi kom hjem!


 


Ruth og Olav Bjørndal


Fiane Samdrift DAAnn Kristin har jobbet fast som avløser hos forskjellige bønder i Gjerstad og Risør de siste 4 årene. Før dette var tok hun enkelte helger og enkelte fjøsstell i tillegg til sin jobb på Holt Landbruksskole. På Holt jobbet hun i fjøs og grisehus i flere år, helt siden hun selv gikk der som elev.


I Risør og Gjerstad har Ann Kristin jobbet med vanlig avløsning hos mange husdyrbrukere. I tillegg har hun utført mye sykdomsavløsning.


Ann Kristin har stor faglig dyktighet. Hun har mye å tilføre alle de fjøs hun jobber i, og som bønder har vi mye å lære av henne. I tillegg kan vi alltid stole på at fjøsarbeidet blir utført på en svært tilfredsstillene måte.


Hun har i mange tilfeller hatt aleneansvar for enkelte fjøs i lengre perioder, og ordner opp i alt forefallende arbeid og også alt som måtte dukke opp av uventende utfordringer.


 


Siden Ann Kristin jobber i et stort distrikt så er det mange som gjerne vil ha hennes hjelp. I perioder med mye sykdom hos bøndene har hun til tider utført fjøsarbeid i ett fra kl 5 om morgenen til kl 8 om kvelden. Det har ofte hendt at hun har hatt ansvar for 3 fjøs alene. Likevel er hun like blid og like imøtekommende når hun blir spurt om mer hjelp.


 


Ann Kristin er altså en selvstendig, dyktig, hjelpsom, arbeidsom og blid avløser som fortjener den påskjønnelsen det vil være å bli utnevnt til ”årets avløser”.


 


 


For Fiane Samdrift DA
Kjell Arild Haugen