Arbeidskraft til landbruket

Det er et stort fokus på mangel på sesongarbeidskraft i landbruket.

I forbindelse med dette er det nedsatt ei arbeidsgruppe i landbruket som ser på ulike tiltak som kan gjøres for å lette situasjonen. Her sitter det representanter fra faglag, grøntprodusenter, NLR og NLT. Hovedfokus er, og må være, på matvareberedskapen i den utfordrende situasjonen vi er i nå.

Mangel på utenlandsk arbeidskraft vil føre til et større behov for norsk arbeidskraft. Det er i arbeidsgruppa fokus på å koordinere informasjon og fordele de ulike arbeidsoppgavene som oppstår. Det er mange som ønsker å bidra med sin egen arbeidskraft til landbruket, og det er sett på hvordan vi best koordinerer dette.

Vår organisasjon er bygd opp for å rekruttere arbeidskraft til landbruket, og vil være en naturlig part å henvende seg til både for de som har behov for leie arbeidskraft og de som ønsker å arbeide.

Vi har nå lagt ut en link her på vår hjemmeside som arbeidssøkere skal kunne bruke for å registrere seg.

Samtidig så oppfordrer vi arbeidssøkere til å ta direkte kontakt med landbrukstjenesten i sitt område. Vi ser at det er mange gode initiativ i fylkene i samarbeid mellom landbrukstjenester, faglag og forvaltning.

NAV har også sin egen portal, der interesserte kan registrere sin CV.

Det gjøres mye godt arbeid i landbrukstjenestene i den utfordrende situasjonen vi står oppe i. Dette er vi takknemlig for.

22 kommentarer

 1. admin sier:

  Hei! Ta kontakt med lokal landbrukstjeneste i ditt område og snakk med dem. Du finner kontaktinformasjon her på sidene under våre medlemslag.

 2. Ingrid sier:

  Hei, det er problemer med web-registreringen, kommer ikke videre fra den grønne “registrer meg” knappen.

 3. Karin Schanke sier:

  Permittert som kabinansatt i luftfarten, men med utdannelse fra Vinterlandbruksskolen og VEA, håper jeg på å kunne være til nytte innen landbruket. Har nå registrert meg på webtemp.

 4. Tor Glistrup sier:

  Saubonde Vestlandet med enkeltmannsforetak kan ta oppdrag i Sør Norge om det legges til rette for det. Våronna, skogsarb. m.v.

  tlf 46812096

 5. Peter Kowalski sier:

  Jeg skulle egentlig begynne å jobbe som lastebilsjåfør nå i slutten av mars, men grunnet den oppståtte situasjonen er det stopp i ansettelser. Siden jeg har en del erfaring fra landbruket både i Nederland, Polen og Norge, og TRIVES i disse jobbene, ønsker jeg nå å tilby mine tjenester i denne vanskelige situasjonen.
  Er en hyggelig, blid, arbeidsom og pliktoppfyllende mann. Er forlovet, har ingen barn og ingen planer om det i nærmeste fremtid. Forloveden min har også erfaring fra landbruk bla melkeproduksjon, og har mulighet til å jobbe 4 dager i uken ved siden av vaskefirmaet hun driver.
  Jeg har førerkort kl B og C.

 6. Tom Ståle Engebretsen sier:

  Psst: Dere må gjøre noe med registrerimgs siden deres på web. Fødseldato registrering må man klikke seg måned for måned bakover i tid på en kalender. Det blir veldig tungvint og er lite brukervennlig. Ordner dere? Tom S

  • admin sier:

   Hei!
   Takk for tilbakemelding, vi skal sjå kva vi får til 😉

   • Siri Aamodt sier:

    Det er bare å skrive inn fødselsdatoen. Så slipper man å klikke. Tenkte på det samme. 🙂

    • Tom Ståle Engebretsen sier:

     Hei igjen. Ikke alle nettlesere dette funker på. Kalenderen kommer opp så fort man trykker i feltet. Jeg anbefaler at dere fjerner hele kalenderen. Da vil ikke dette kunne skje. Prøvde på flere maskiner inkl. mobilen hvor dette skjer. Har funnet en PC nå med operativsystem Opera, og da fikk jeg satt fødseldato manuelt. Så nå er det registrering på gang. Dagens Næringsliv har ringt meg og vil gjerne følge med på om det ordner seg med jobb for meg. Vi får se hva som skjer. mvh Tom Ståle.

  • Trond Solstad Bertheussen sier:

   Trykk på årstallet oppe til venstre så kommer det en rulle meny

 7. Tom Ståle Engebretsen sier:

  Mitt tlf nr 90133016

 8. Tom Ståle Engebretsen sier:

  Hei. Jeg et en godt voksen mann, som absolutt ser at dette kan være noe. Kommer fra en kriserammet frilans/kultur tilværelse. Bor i Oslo og kommer meg rundt i omegnen. (bil) Har liten eller ingen erfaring med denne type arbeid, men er lærevillig og posiitiv. Så er spørsmålet mitt: Hva kan en forvente i timebetaling? Her prøver jeg egentlig bare å stille et helt åpent spørsmål. Man skjønner at dette ikke kan gi store luksusfordeler. Man er da realist. Men en pekepinn ville vært fint. Jeg tror nemlig at mye blkr tøfft fremover, men ønsker å se muligheter. Åpen for alle muligheter. Mvh Tom Ståle Engebretsen

 9. HVORDAN GÅR MAN FRAM FOR Å REGISTERE SEG HER?? JEG MÅ VEL IKKE LOGGE MEG INN NOEN STEDER HER?? DET GIKK IKKE! VAR IKKE MULIG Å FÅ TIL SENDT PASSORD! JEG HAR TO ÅRS ERFARING MED GÅRDSARBEID OG JEG ER OPPVOKST PÅ BYGDA I TRØNDELAG! NHS HESTEDAME…MM…??☘??

 10. Kristian Vånar sier:

  Etter å ha hørt om dere på nyhetene. Der de sa at dere trengte folk. Tillater jeg meg å sende en åpen søknad.
  Jeg er en arbeidssøkende voksen mann fra Asker på 50 år med god fysikk og helse. Jeg har B sertifikat. og tilgjengelig omgående. Snakker også godt norsk og engelsk.
  Ta gjerne kontakt på denne mail adressen eller tlf.97972650 Om dere ønsker en samtale.
  Ser fram til å høre fra dere.